F leglo


InGold’s F leglo

rođeno 15.10.2020. godine

 

 

S ponosom predstavljam “F” leglo!!

 

Moja  “Ellie” na svijet je donijela četiri prekrasne bebe – tri cure i jednoga dečka!!

 

 

Bit će to posljednje leglo moje prekrasne “Ellie”. Budući da je “Ellie” sve ono što sam sanjala da jednoga dana želim imati u svome border koliju, za nju sam tražila i posebnog mužjaka koji će ju nadopuniti s nekim svojim kvalitetama. Odluka je pala na prekrasnog psa iz Poljske. “CeeJay” je zaista impozantan mužjak, divnoga karaktera te je uvijek veseo i pun energije.

Koliko mi je ovo leglo bitno i zašto tako vjerujem u ovu kombinaciju govori činjenica što je napokon došlo vrijeme da i sebi ostavim štene iz svoga uzgoja, i to od svoje “Ellie”…

Budući da je “Ellie” izvrstan radni pas (ima položene ispite najvišega stupnja za traženje u prirodi i ruševini) te da i “CeeJay” ima iznimno jaku energiju, štenci iz ovoga legla bit će dostupni samo ljudima koji će se zasigurno baviti nekim kinološkim sportom sa svojim novim članom obitelji. Štenci iz ovoga legla nikako ne idu u nove domove samo kao kućni ljubimci jer smatram da bi bilo šteta ne iskoristiti potencijal koji će ovi štenci imati.

Otac:

Poland Ch, Junior Poland Ch

Alderaan Here I Am “CeeJay”

HD A, ED 0/0, OCD free

CEA, CL, TNS clear by parantage

BCG clear

Majka:

S.A.R. certified dog, Multi Champion (Slo Ch, Cro Grand Ch, Cro Ch, BiH Ch, Ch RS), International Champion

Dolce & Gabbana At Real Pearl “ELLIE”

HD A, ED 0/0, OCD free

CEA, CL, TNS, MRD1, IGS clear

CEA, KAT, PRA clear

BCG clear

Glaucoma free

Štenci će biti pogodni za sport (agility, spasioci, flyball, frizbi), druge oblike rada (dog dancing, obedience), izložbe…

Za štence tražimo aktivne vlasnike koji će se baviti bilo kojim oblikom rada/sporta sa psom, ali najvažnije nam je da štenci budu dio obitelji, da budu voljeni te da vlasnici brinu o mentalnim i fizičkim potrebama psa kao i o zdravlju te kvalitetnoj prehrani. Graničarski koli je pas koji stalno želi biti uz svoga vlasnika, tako da držanje na lancu ili u dvorišnom boksu ne dolazi u obzir!!!

Štenci će biti rođeni i odgajani u našem domu (u kući) gdje će biti upoznati sa svakodnevnim zvukovima, mirisima, stvarima, raznim igračkama, upoznat će mnoštvo različitih ljudi i djece, bit će upoznati s vožnjom u autu… Štenci će u nove domove ići s navršenih 8 – 9 tjedana starosti. Bit će mikročipirani, cijepljeni, očišćeni od vanjskih i unutarnjih parazita te veterinarski pregledani. Štenci će imati rodovnik HKS-a (FCI-a) te EU putovnicu/knjižicu. Štenci u novi dom također nose i „puppy“ paket s osnovnim stvarima (ogrlica i povodac, igračke, hranu za prvih nekoliko dana, kliker…) te fascikl sa svim svojim dokumentima i informativnim stvarima koje će budućim vlasnicima pomoći u prvim mjesecima života sa svojim novim članom obitelji. Svi štenci bit će prodani uz ugovor s uzgajivačkom zdravstvenom garancijom.

Od budućih vlasnika naših štenaca očekujemo da ostanu u kontaktu s nama do kraja života štenaca jer nama je stalo do naših pasa i želimo ih pratiti u njihovu razvoju – što nama pomaže u daljnjem uzgoju, ali i zbog još bitnije činjenice – budući će vlasnici imati našu podršku cijelo vrijeme, pružit ćemo im svu pomoć i odgovore na sva pitanja vezana uz pse, zdravlje pasa, socijalizaciju, prehranu, ponašanje, probleme, trening…

Ako ste zainteresirani za kupnju našega šteneta, slobodno nam se javite!! Ali pri tome Vas molimo da nam se predstavite, napišete nešto o sebi, svojim planovima s budućim štenetom/kasnije odraslim psom, što bi pas radio, gdje bi živio/boravio, a ne samo „ima li još slobodnih šteneca i koliko koštaju“!!

Napominjemo da štence prodajemo samo pomno odabranim vlasnicima, da razmatramo uvjete u kojima će pas odrastati jer želimo da trud i ljubav koju uložimo u njih u prvim tjednima njihova života budući vlasnici još više nadograđuju te da im postanu nezamjenjivi članovi obitelji.

Također tražimo suvlasnike za najperspektivnije štence iz ovoga legla!! Budući da je ovo leglo dugo i pomno planirano, želimo zadržati te krvne linije u svojoj uzgajivačnici za buduće planove, no svjesni smo da ne možemo imati previše pasa u svome domu jer svaki border collie zahtijeva svakodnevni rad te u tom slučaju ne bismo mogli svakome od njih posvetiti dovoljno vremena, stoga ako ste zainteresirani za suvlasništvo s nama, slobodno nam se javite. Ako Vas zanima nešto više o suvlasništvu s nama, pročitajte ovdje.

*** Još jedna bitna napomena ***

Svi koji se odluče za štene iz našega uzgoja, moraju biti spremni doći k nama doma kako bismo se osobno upoznali (prije nego li uzmu štene) i kako bismo mi bili sigurni da štene ide u najbolji mogući dom. Na taj način biste upoznali nas, naše pse te biste vidjeli u kakvim uvjetima žive naši psi, kako se odnosimo prema njima i što sve s njima radimo. Budući da sve štence prodajemo isključivo uz ugovor ovjeren kod javnoga bilježnika, prošli bismo s potencijalnim vlasnicima točku po točku ugovora kako ne bi bilo nesporazuma. Naime, štence prodajemo isključivo kao radne ljubimce, što znači da je zabranjeno daljnje uzgajanje s njima jer mi uzgoju pristupamo vrlo ozbiljno i na ovaj način želimo izbjeći nekontrolirano “štancanje” pasa koje završava punjenjem azila za pse. Ukoliko nekoga zanima uzgoj, otvoreni smo za opciju suvlasništva.

Veselimo se svim budućim (su)vlasnicima koji će s našim štencima postati dio InGold’s obitelji!!!