O nama


Željka Tomi Ellie Jessie                  Ellie Željka Kia 

 

Mi smo mala uzgajivačnica graničarskih kolija smješteni u Kerestincu, nedaleko Zagreba.

Obožavamo tu predivnu pasminu, stoga su se naši životi potpuno promijenili otkad je prvi graničarski koli došao u našu obitelj.

Naši su psi dio naše obitelji – žive s nama u kući, idu kamo god mi idemo, uključujući godišnje odmore i sva moguća putovanja. Socijalizirani su na sve situacije.

Svjesni smo da je graničarskome koliju potrebna mentalna i fizička aktivnost, stoga s našim psima svakodnevno treniramo brojne pseće sportove kao što su spasioci, agility, frizbi, poslušnost, trikovi, a ponekad idemo i na ovce.

 

Željka & Kia                    Tomi Željka Jessie

Naš cilj

Naš je cilj uzgojiti kvalitetne graničarske kolije – zdrave pse sa savršenim temperamentom, pse s visokom željom da udovolje vlasniku, energične i aktivne članove obitelji koji mogu raditi bilo koji pseći sport te koji predivno izgledaju i to mogu dokazati na izložbama.

Svi naši psi koji sudjeluju u uzgoju imaju rendgentske snimke kukova, laktova i OCD-a (HD, ED, OCD), DNA su testirani na sve genetske bolesti (CEA, CL, TNS, MDR1, IGS) te imaju godišnje očne preglede (CEA, PRA, KAT, RD, glaukom).

 

Ellie Lara Kia                            Željka & Jessie

Štenci

Štenci iz našega uzgoja bit će rođeni i odgajani u našemu domu gdje će biti upoznati sa svakodnevnim zvukovima, mirisima, različitim ljudima, djecom, predmetima, igračkama, vožnjom u autu...

Štenci će u nove domove ići s navršenih 8 – 9 tjedana života. bit će mikročipirani, cijepljeni, očišćeni od unutarnjih i vanjskih parazita, a cijelo vrijeme će ih kontrolirati voditelj uzgoja. Imat će FCI priznatu rodovnicu i EU putovnicu. Kada budu išli u svoj novi dom, sa sobom će ponijeti „paket za štence“ (igračke, ogrlicu i povodnik, hranu za prvih nekoliko dana u novome domu, kliker...) i fascikl sa svim dokumentima i informacijama za buduće vlasnike kako bi početak njihova zajedničkoga života bio što lakši.

Svi štenci bit će prodani uz ugovor s uzgajivačkom zdravstvenom garancijom ovjeren kod javnoga bilježnika.

Za svoje štence želimo pronaći samo najbolje nove domove, stoga ih prodajemo samo pomno odabranim vlasnicima, razmatramo uvjete u kojima će pas odrastati jer želimo da trud i ljubav koju uložimo u njih u prvim tjednima njihova života budući vlasnici još više nadograđuju te da im postanu nezamjenjivi članovi obitelji.

 

Jessie & Željka      Tomi & Jessie      Lara i Ellie CACIB Osijek

Kako je sve počelo?

Bila je to ljubav na prvi pogled! Kada smo prvi put u životu vidjeli graničarskoga kolija, odmah smo se zaljubili. Počeli smo istraživati i učiti o pasmini... Čitajući sve te nevjerojatne stvari i iskustva drugih ljudi, zaljubili smo se još više... Iskreno, bili smo preplašeni kada smo odlučili kupiti svojega prvoga graničarskoga kolija jer nismo bili sigurni jesmo li mi prave osobe za tako aktivnu pasminu. Ali trebali smo nekoga tko bi nas pokrenuo i znali smo da to može jedino graničarski koli...

Vrlo brzo u naš je život ušla naša prva graničarska kolica – Jessie. Bila je luda, hiperaktivna i prepametna! Mi smo učili nju, a istovremeno je ona učila nas i uskoro je postala dio nas. S njom smo trenirali trikove (dog dancing), poslušnost i spasioce.

Kada je Jessie napunila godinu dana, u svoju smo obitelj doveli novu članicu – Ellie – tako nježna i slatka, ali istovremeno i s velikom radnom energijom. Njih su se dvije obožavale!

Kada je Jessie imala dvije godine, dobila je epilepsiju koja je eskalirala pola godine kasnije kada je imala 17 napada u jednom danu. Ništa nije pomoglo i morali smo je uspavati – to je bila najteža odluka u našim životima.

Godinu dana poslije toga odlučili smo da je vrijeme za novoga člana obitelji, stoga je u naš život ušla Kia i donijela obilje veselja i radosti!

Tijekom svih tih godina naučili smo jako puno o pasmini (i još uvijek učimo), proučavali smo krvne linije, zdravlje, izgled, radne sposobnosti... te smo odlučili da je vrijeme za naše prvo leglo pa smo osnovali InGold's uzgajivačnicu s ciljem da uzgajamo zdrave, aktivne, stabilne i predivne graničarske kolije...

 

kia-3     ingolds-family    Dolce & Gabbana At Real Pearl Ellie